Per començar, una de calamars!
Pàgina 1 de 1
Per començar, una de calamars!
Per trencar una mica el gel, i parlar d'altres coses que no són estrictament escolars. Sense cap més pretensió, us miraré de transcriure una recepta molt senzilla que, descomptant el temps de neteja dels calamars, ni és laboriosa ni complicada (tot plegat, una mitja horeta i a taula).
Ingredients (això per a 4 persones, inclosos nens):
1 Kg calamars, (jo els agafo talla mitjana gran)
All (entre 6 i 10 dents)
Llorer (una fulleta)
Oli Oliva
Cava
Sal
Preparació:
Un cop netejats els calamars (una mica pesadet, però... ) es posen en una cassola de metall, trencats a talls rectangulars (no anelles); les potes també van a l'olla. Salem al gust (no passa res si se'n posa poca). Pelem els dents d'all i els afegim a la cassola, junt amb la fulla de llorer. Un bon raig d'oli (heu de ser generosos amb l'oli) i al foc, ben viu i tapant la cassola. Veureu que els calamers fan molta aigua, vosaltres deixeu fer, aneu remenat de tant en tant per a que no s'enganxin i quan vegeu que gairebé s'ha reduït tota l'aigua, afegiu-hi un bon raig de cava i torneu a deixar reduir fins que gairebé no hi hagi suc (n'hi ha de quedar una mica, que és molt bó per a sucar-hi el pa ). Serviu-lo calentó i a disfrutar!!!
Ingredients (això per a 4 persones, inclosos nens):
1 Kg calamars, (jo els agafo talla mitjana gran)
All (entre 6 i 10 dents)
Llorer (una fulleta)
Oli Oliva
Cava
Sal
Preparació:
Un cop netejats els calamars (una mica pesadet, però... ) es posen en una cassola de metall, trencats a talls rectangulars (no anelles); les potes també van a l'olla. Salem al gust (no passa res si se'n posa poca). Pelem els dents d'all i els afegim a la cassola, junt amb la fulla de llorer. Un bon raig d'oli (heu de ser generosos amb l'oli) i al foc, ben viu i tapant la cassola. Veureu que els calamers fan molta aigua, vosaltres deixeu fer, aneu remenat de tant en tant per a que no s'enganxin i quan vegeu que gairebé s'ha reduït tota l'aigua, afegiu-hi un bon raig de cava i torneu a deixar reduir fins que gairebé no hi hagi suc (n'hi ha de quedar una mica, que és molt bó per a sucar-hi el pa ). Serviu-lo calentó i a disfrutar!!!
lferrer- Nombre de missatges : 38
Age : 58
Curs nen-a + petit-a : 1r
Registration date : 13/10/2008
Pàgina 1 de 1
Permisos d'aquest fòrum:
No pots respondre a temes en aquest fòrum
|
|