Per començar, una de calamars!

Veure tema anterior Veure tema següent Ir abajo

Per començar, una de calamars!

Missatge  lferrer el Dv Des 12, 2008 4:39 pm

Per trencar una mica el gel, i parlar d'altres coses que no són estrictament escolars. Sense cap més pretensió, us miraré de transcriure una recepta molt senzilla que, descomptant el temps de neteja dels calamars, ni és laboriosa ni complicada (tot plegat, una mitja horeta i a taula).

Ingredients (això per a 4 persones, inclosos nens):

1 Kg calamars, (jo els agafo talla mitjana gran)
All (entre 6 i 10 dents)
Llorer (una fulleta)
Oli Oliva
Cava
Sal

Preparació:

Un cop netejats els calamars (una mica pesadet, però... Furiós ) es posen en una cassola de metall, trencats a talls rectangulars (no anelles); les potes també van a l'olla. Salem al gust (no passa res si se'n posa poca). Pelem els dents d'all i els afegim a la cassola, junt amb la fulla de llorer. Un bon raig d'oli (heu de ser generosos amb l'oli) i al foc, ben viu i tapant la cassola. Veureu que els calamers fan molta aigua, vosaltres deixeu fer, aneu remenat de tant en tant per a que no s'enganxin i quan vegeu que gairebé s'ha reduït tota l'aigua, afegiu-hi un bon raig de cava i torneu a deixar reduir fins que gairebé no hi hagi suc (n'hi ha de quedar una mica, que és molt bó per a sucar-hi el pa Fent l'ullet ). Serviu-lo calentó i a disfrutar!!!

_________________
Lluís Ferrer
El sol és nou cada dia (Heraclit)
avatar
lferrer

Nombre de missatges : 38
Age : 51
Curs nen-a + petit-a : 1r
Registration date : 13/10/2008

Veure perfil de l'usuari

Tornar a dalt Ir abajo

Veure tema anterior Veure tema següent Tornar a dalt


 
Permisos d'aquest fòrum:
No pots respondre a temes en aquest fòrum